tisdag 3 november 2009

Att flytta

Att flytta är rätt jävla jobbigt. I alla fall förberedelserna... packningen. För att inte tala om städningen. Jag och R har en smart idé om att packa en låda om dagen nu när det bär av till Stockholm. Som om det skulle hända. Vi kommer naturligtvis stå där i mellandagarna och svära högt över vår oförmåga till planering kring det hela. Eller så skyller vi på någon annan; då mår man lite bättre.

Det är alltid lite blandade känslor kring att stänga dörren en sista gång när man flyttar (har jag inte skrivit detta innan någon gång? Struntsamma). Dels en lättnad över att det är klart, rent, färdigt (ugnen, kaklet, fönstren, lister... ), men också någonstans ett vemod över att man (troligen) aldrig kommer att sätta sin fot där igen. Man kommer nog inte heller äta på den lokala pizzerian igen, hyra i samma videobutik, köpa cigaretter på samma Pressbyrå...

Men! Sedan kommer det roliga. Inredningen på det nya stället; placeringen av möbler, blommor, prydnader. Och att utforska det nya området såklart.

Och till sist: Förbannade lampor, gardiner, kablar och kopplingar. Och alltid de där sista (typ två) lådorna med skit som man inte vet var man ska göra av och som blir stående i ett år eller så.

Nästa ämne: Julen nalkas.. positivt och negativt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar